‘Christenen in het Midden Oosten’

Lezing door Kerk in Nood

gepubliceerd: vrijdag, 12 februari 2016

Op donderdag 3 maart zal door Kerk in Nood om 20.00 uur in ‘De Overkant’ te Schoon­hoven een lezing worden verzorgd over ‘Christenen in het Midden Oosten’.

Als bakermat van drie religies is het Midden-Oosten gezegend én vervloekt. Het gebied is al eeuwenlang het toneel van strijd. Miljoenen christenen uit Irak en Syrië vluchten voor de barbaarse daden van Islamitische Staat. In Libanon houden christenen echter al een millennium stand. Maak kennis met de nieuwste ontwik­ke­lingen en persoonlijke verhalen van christenen in het Midden-Oosten.