Week van gebed voor de eenheid Schoonhoven

Van zondag 17 t/m zondag 24 januari 2016

gepubliceerd: donderdag, 7 januari 2016

In het IKB (Interkerkelijk Beraad Schoon­hoven) is het plan uitgewerkt om in de ‘Week van gebed voor de eenheid’ elke dag samen te komen in één van de kerken van Schoon­hoven.

Onder leiding van voor­gangers uit andere gemeenten en begeleiding door muzikaal talent uit de verschillende kerken komen samen om te bidden, te zingen en naar het Woord van God te luisteren. Op die manier hopen we niet alleen te bidden om eenheid maar proberen we die ook daadwerkelijk te zoeken. Het aantal deelnemende kerken/gemeenten is overigens groter dan het aantal locaties. De bijeenkomsten beginnen allemaal om 19.30 uur en zijn rond 20.15 uur afgelopen.

Maandag 18 januari: Hervormde gemeente Willige Langerak
Dinsdag 19 januari: De Hoeksteen
Woensdag 20 januari: Remonstrantse Kerk
Donderdag 21 januari: Rooms-katholieke Kerk
Vrijdag 22 januari: Oudkatholieke Kerk

Ontmoetings­avond

Naast de gebeds­bijeen­komsten, zal er ook een ontmoetings­avond zijn. Aan de hand van een film willen we laten zien hoe de oecumene wereldwijd leeft. We delen ook elkaars ervaringen. Deze avond zal plaatsvinden op donderdag 21 januari 2016 om 20.15 uur in ‘De Overkant’ (Wal 34, Schoon­hoven), na de viering van 19.30 uur in de Rooms Katholieke kerk. Iedereen kan zich aansluiten bij deze avond, want de eenheid mag een prioriteit van allen zijn.