6o-jarig koorjubileum voor Cees van Engelen

gepubliceerd: dinsdag, 1 juni 2010

Het was voor de heer Cees van Engelen zondag 30 mei een bijzon­dere dag en dubbel feest. Hij vierde niet alleen zijn 80ste verjaardag maar hij werd tevens tijdens de H.Mis van 9.30 uur in de H.Bartholo­meus­kerk in Schoon­hoven in het zonnetje gezet omdat hij al 60 jaar een zeer trouw koorlid was van het R.K.kerkkoor.

60 Jaar geleden is Cees van Engelen als tenor begonnen met zingen in het mannenkoor St. Cecilia. In 1966 werd het mannenkoor samen­gevoegd met het vrouwenkoor tot een gemengdkoor St. Cecilia. Begin 2009 maakte Cees weer een grote verandering in het koor mee. Het St.Ceciliakoor werd samen­gevoegd met het middenkoor Young Spirit. Het nieuw gevormde koor ging verder onder de naam ‘Sursum Corda’ met een afdeling Cecilia.

De keren dat Cees in al deze 60 jaren heeft verzuimd zijn vrijwel nihil te noemen. Hij was altijd trouw aanwezig en dat werd ook erg gewaardeerd door het koor. Toen Cees van Engelen zijn 50ste koorlidmaat­schap vierde ontving hij de hoogste onderscheiding die hij kon krijgen, het ereteken voor bijzondere verdienste van de Nederlandse Sint Gregorius­vereniging. Met zijn 60ste jubileum ontving hij uit hande van pastoor J.E.M.van der Mee als aanvulling op het eerder ontvangen gouden ereteken een draagspeld met 60 er op en een bijpassende oorkonde. Een prachtige kaars van de Nederlandse St.Gregorius Vereniging en bloemen van het koor vielen de blij verraste Cees van Engelen ook ten deel.

Fotoserie

Klik op een foto voor een uitvergroting.