link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Opening Heilige Deur Schiedam

Zondag 13 december 2015 om 10.30 uur

gepubliceerd: dinsdag, 1 december 2015
Opening Heilige Deur Schiedam

Op zondag 13 december start het Jaar van Barm­har­tig­heid in het bisdom Rotterdam met een plechtige eucharistie­viering in de basiliek van de heilige Liduina en Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans te Schiedam (10.30 uur). Deze diocesane eucharistie­viering zal via televisie worden uitgezonden (Omroep RKK).

Voorafgaand aan de viering zal bij Omroep RKK om 10.15 uur het Geloofs­gesprek worden uitgezonden met Mgr. Van den Hende.

Aan het begin van de openings­viering in Schiedam wordt de hoofddeur van de basiliek plechtig in gebruik genomen als de heilige deur in het bisdom Rotterdam gedurende het Jaar van Barm­har­tig­heid.

In het Jaar van Barm­har­tig­heid kunnen gelovigen op speciale extra tijden de basiliek in Schiedam door de heilige deur binnengaan. Gedurende dit heilig jaar zijn er eucharistie­vieringen en is er gelegenheid tot eucharistische aanbidding en voor het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening. Het laatste wordt door paus Franciscus als sacrament van Gods barm­har­tig­heid nadrukkelijk onder de aandacht gebracht voor het heilig jaar.

Meer informatie 

St. Barnabasparochie • Grote Haven 8 • 2851 BM  Haastrecht  /  H. Bartholomeusparochie • Wal 61 • 2871 BC  Schoonhoven
(0182) 38 24 55 • info@barnabasparochie.nlinfo@bartholomeusparochie.nl