Maria gaat zelf op bedevaart!

Zaterdag 18 oktober, Feest van Maria ter Weghe

gepubliceerd: vrijdag, 10 oktober 2014
Maria gaat zelf op bedevaart!

Op zaterdag­avond 18 oktober viert de parochie St Barnabas het feest van Maria ter Weghe. Om 19.00 uur is er de feestelijke Eucharistie-viering met Mgr. Drs. H. Woorts, hulp­bisschop van het aartsbisdom Utrecht. De bisschop is namens de bisschoppen verant­woordelijk voor de bedevaarten.

Haastrecht zelf is ook een bedevaarts­plaats vanwege Maria ter Weghe. Er komen niet alleen mensen naar Haastrecht, maar Maria gaat zelf ook naar mensen toe. De paro­chie heeft een reiskoffertje en op verzoek gaat Maria naar mensen in nood. Men kan naar Maria vragen via het paro­chie­secretariaat.

Ook kinderen zijn speciaal uitgenodigd voor de viering; er is voor hen kinder­woord­dienst en alle kinderen kunnen meelopen in de processie met Maria ter Weghe in hun midden.

Op donderdag­middag 16 oktober kan men bloemen brengen om Maria in de bloemen te zetten.