Kerkproeverij

Zondag 10 september

gepubliceerd: donderdag, 17 augustus 2017

‘Kerkproeverij’ is een uitnodiging om (opnieuw) te laten proeven hoe waardevol de kerk is.
Het is een initiatief waarbij u familie, buren en of bekenden uitnodigt om (weer) een keer mee te gaan naar de kerk om zo hun kennismaking met de kerk te hernieuwen of voor de eerste keer een ervaring in uw kerk opdoet.

Als je van de kerk vervreemd bent geraakt of je bent niet gelovig opgevoed, dan is er veel moed voor nodig om in je eentje de kerk binnen te lopen. Daarom moeten we als kerk juist heel uitnodigend zijn.

Landelijk is de datum voor de viering waarvoor we kerk­gangers willen vragen mensen uit eigen kring uit te nodigen vastgesteld op zondag 10 september. In Haastrecht is die zondag de kerk open in verband met Monumentendag. In Schoon­hoven wordt die zondag­middag met de gezamenlijke kerken de Parkdienst gevierd in het Springerpark. Beiden ook mooie gelegenheden om anderen uit te nodigen mee te gaan!

Maar ook voor na 10 september geldt: nodig af en toe iemand uit! voor een viering of een bijeenkomst vanuit de parochie. Want we weten dat God op iedereen met open armen wacht.

De Nederlandse bisschoppen nodigen de parochies in hun bisdommen uit om mee te doen aan dit initiatief van de Raad van Kerken. (In Groot-Brittannië werd eerder dit initiatief genomen: ‘Back to church’). In Nederland doen 22 kerkgenoot­schappen mee met steun van de EO en KRO-NCRV.