Heilige Francisco en Jacinta Marto

Kleurplaat Francisco en Jacinta
foto: Kinderen bidden voor Kinderen
Verhaal- en kleurboek - 100 jaar Fatima

Paus Franciscus zal op 13 mei tijdens zijn bezoek aan Fatima (Portugal) de twee Portugese kinderen Jacinta en Francisco Marto heilig verklaren bij gelegenheid van de honderdste verjaardag van de eerste verschijning van Maria.

Deze kinderen worden door Rome ‘bood­schappers van vrede’ genoemd. Zij hebben niet alleen de bood­schap die Maria hen tijdens de Eerste Wereld­oorlog gaf doorgegeven, maar vooral hebben zij gedaan wat Maria hen vroeg: dagelijks de Rozenkrans bidden voor de vrede. Ook hebben zij in groot vertrouwen op Gods barm­har­tig­heid veel offers gebracht voor een tijdige bekering van zondaars naar een leven in vrede met God en met de mensen om hen heen.

Op 13 mei 2000 werden Jacinta en Francisco zalig verklaard door paus H. Johannes Paulus II. Hun nichtje Lucia dos Santos, die zuster werd en in 2005 op 97-jarige leeftijd overleed, zal waar­schijn­lijk later dit jaar zalig verklaard worden.

Kindercatechese

Speciaal voor de kinderen tekende Helena (14) een kleurplaat met als voorbeeld een van de foto’s van de drie herderskinderen. De tekening kan eenvoudig worden gedownload, geprint en ingekleurd.

De Stichting Kinderen bidden voor Kinderen heeft een verhaal- en kleurboek uitgegeven met tekeningen van Susanna Hüsstege (15) over de verschillende verschijningen en wonderen. Dit boekje kan voor een klein bedrag worden besteld zodat u het vóór 13 mei in huis hebt.

Kinderen bidden voor Kinderen heeft ook een beschrijving van de verschijningen en wonderen in Fatima.

Toewijding Nederlandse bisdommen aan Maria

Op zaterdag 13 mei 2017 worden de Rooms-Katholieke bisdommen in Nederland door de bisschoppen gezamenlijk toegewijd aan het Onbevlekte Hart van Maria. Dit zal plaatsvinden in de Onze-Lieve-Vrouwe­basiliek in Maastricht tijdens een vesper­viering die begint om 15.00 uur. Aanleiding is het jubileumjaar van de verschijningen van Maria in Fatima te Portugal, die honderd jaar geleden in 1917 plaatsvonden.