Sobere maaltijdbijeenkomst

Schoonhoven, iedere vrijdag in de Veertigdagentijd

gepubliceerd: donderdag, 2 maart 2017
Sobere maaltijdbijeenkomst

In de tijd van voor­bereiding op Pasen, ook wel vastentijd genoemd, worden in Schoon­hoven vijf sobere maaltijds­vieringen gehouden. Het gaat om een eenvoudige maaltijdsoep met brood en koffie, thee of melk.

De bijeenkomsten hebben een bezinnend karakter vanwege de veertigdagentijd, die een tijd van inkeer is. Wij zullen luisteren naar een Woord uit de Schrift, dat van betekenis kan zijn voor ons leven.

De sobere maaltijd staat ook in het teken van solidariteit met de minder­bedeel­den. Aan deelname aan de maaltijd zijn geen kosten verbonden; een vrije gift zal voor een goed doel bestemd zijn.

Data

U kunt aan één of meerdere maaltijden deelnemen. Het is voor iedereen. U kunt ook komen met het hele gezin. De maaltijden zijn op:

• vrijdag 3 maart
  • vrijdag 10 maart in ‘De Bron’ (Willige Langerak)
  • vrijdag 17 maart in ‘De Overkant’ (wal 34)
  • vrijdag 24 maart in ‘De Ark’ (Groene Singel 10)
  • vrijdag 31 maart in ‘De Hoeksteen’

Opgave

Opgave kan via de intekenlijst die in de kerk ligt of bij Ton Seppen, tel. 0182 384728 of via mail: ton.seppen@zonnet.nl (graag uiterlijk 2 dagen voorafgaand aan de sobere maaltijd i.v.m. het aantal deelnemers).