Maria Lichtmis

Donderdag 2 februari • 9.00 uur • Haastrecht

gepubliceerd: maandag, 30 januari 2017
Maria Lichtmis

Donderdag 2 februari is het Maria Lichtmis, de veertigste dag na Kerstmis. Het is de herdenking van de “Opdracht van de Heer in de Tempel”, veertig dagen na de geboorte van Jezus, waarin Hij volgens de Joodse wet aan God wordt opgedragen. Het is de laatste feestdag waarvan de datum verbonden is aan die van Kerstmis.

Er is op donderdag­morgen om 9.00 uur in Haastrecht (!) een gezongen H.Mis. Er zal een processie zijn met kaarsen. Christus als het licht van de wereld wil komen voor iedere mens.