link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Restauratie voltooid

De kerk staat er weer stevig en prachtig bij

gepubliceerd: dinsdag, 1 november 2016

Om 11.00 uur opende mevrouw D. Blok, wethouder van de Gemeente Krimpenerwaard, samen met pastoor Van der Mee de deuren van de gerestaureerde parochiekerk.

De wethouder sprak haar waardering uit voor de grote inspanning die door de parochie is geleverd. Ook is zij trots op het vakman­schap dat door bedrijven uit de Krimpenerwaard is getoond. Pastoor van de Mee gaf een schets van wat er het afgelopen half jaar aan werkzaamheden is verricht, maar waar jaren van voor­bereiding aan vooraf zijn gegaan. Hij is vooral blij en dankbaar met het resultaat.

Onder belang­stelling van parochianen, sponsoren, media en medewerkers van bedrijven die aan de kerk gewerkt hebben werd er een ronde langs de kerk gemaakt. Op enkele plekken was een kleine uitleg van de restauratie­werk­zaam­heden.

Van al het werk aan de fundering en in de kap van de kerk is helaas weinig zichtbaar, maar we weten dat de kerk er weer goed en stevig bij staat. Er is ook onder de uitbouwen geheid, zodat voor verzakking daarvan niet meer hoeft te worden gevreesd.

Wat wel goed te zien is, is dat alle schilderwerk ter hand is genomen. De oorspronkelijke kleuren zijn weer aangebracht en het kruis op de kerk is voorzien van verlichting. Ook rondom de kerk, waar perken en paden plaats moesten maken voor de bouw­werk­zaam­heden, zag alles er met de nieuwe aanplanting en bestrating er weer keurig uit. Pastoor Van der Mee onthulde achter op de kerk een plaquette, waarop jaar van de bouw en van de restauratie vermeld staan.

Na de rondgang werd er getoost op de goede afloop in Cultureel Centrum Concordia.

Van de restauratie is een fotoboek gemaakt. Dit is te bestellen via de parochie. De prijs is € 25 waarvan € 5 ten goede komt aan de restauratie. Er zullen ook in 2017 nog acties plaatsvinden om het financiële tekort te verkleinen. 

St. Barnabasparochie • Grote Haven 8 • 2851 BM  Haastrecht  /  H. Bartholomeusparochie • Wal 61 • 2871 BC  Schoonhoven
(0182) 38 24 55 • info@barnabasparochie.nlinfo@bartholomeusparochie.nl