Feest van Maria ter Weghe

gepubliceerd: maandag, 10 oktober 2016
foto: Joke Laan
Feest van Maria ter Weghe

Op dinsdag­avond 18 oktober viert de parochie St. Barnabas het feest van Maria ter Weghe. Om 19.30 uur is er de feestelijke Eucharistie-viering met Mgr. J. Hendriks, hulp­bisschop van het bisdom Haarlem-Amsterdam en in het verleden pastoor van Haastrecht, als hoofd­celebrant. Om 19.00 uur, voorafgaand aan de Eucharistie­viering, wordt de rozenkrans gebeden.

Kinderen zijn speciaal welkom. Er is kinder­woord­dienst en zij kunnen meelopen (de meisjes als bruidje) in de processie met Maria ter Weghe in hun midden.

Na de Mis is er een gezellig samenzijn in Concordia. Dit staat mede in het kader van de restauratie. Het bestuur en restauratie­comité willen alle parochianen die de restauratie steunen op deze manier bedanken. Er zal een veiling gehouden worden, waarvan de opbrengst bestemd is voor de restauratie.

Poster Kinderen bidden voor oorlogsKinderen

Kinderen bidden voor oorlogsKinderen

Op 18 oktober doen we ook mee met de actie Kinderen bidden voor oorlogsKinderen. Wereldwijd worden kinderen opgeroepen deze dag speciaal de Rozenkrans te bidden voor kinderen die te lijden hebben onder oorlogsgeweld.

Meer over Maria ter Weghe

Lees meer over Maria ter Weghe op de speciale web­pagina op deze website: