Relaties en seksualiteit in de opvoeding

Voor ouders en andere opvoeders - vrijdag 24 juni - 20.00 uur

gepubliceerd: zondag, 5 juni 2016

Over relaties en seksualiteit in de opvoeding
een avond voor ouders en andere opvoeders,
op vrijdag 24 juni om 20.00 uur in “De Overkant”, Wal 34, te Schoon­hoven
koffie of thee vanaf 19.45 uur

Kinderen opvoeden is een mooie en belangrijke taak. Het is niet altijd gemakkelijk, zeker als het gaat over relaties en seksualiteit. Het beeld dat de samenleving onze kinderen hiervan geeft is vaak heel anders dan wat wij als ouders aan onze kinderen willen overbrengen. We willen ze de waarheid en het kostbare van liefde en seksualiteit in het plan van God meegeven.

Met kinderen praten over liefde/relaties en seksualiteit is niet altijd eenvoudig. In een wereld waar informatie op het vlak van seksualiteit zo frontaal wordt aangereikt, kunnen ouders en andere opvoeders zich zelfs onmachtig voelen.

Op deze avond zal Maureen Altorf ingaan op tieners, ‘hun wereld’ en hoe we hen als ouders weerbaar kunnen maken en zelfvertrouwen kunnen geven.
Maureen Altorf is projectleider van No Apologies. Dit is een karaktervormend programma dat tieners en jongeren helpt inzicht te krijgen in hun moreel besef, geweten en handelen zodat zij de juiste keuzes kunnen maken, ook m.b.t. relaties en seksualiteit.
Maureen weet wat er speelt in deze leeftijds­groep en zal u als ouder/opvoeder zeker aanspreken met eye-openers en ervaringen in de praktijk.

Er is gelegenheid voor het stellen van vragen.