Restauratie St. Barnabaskerk van start

gepubliceerd: dinsdag, 5 april 2016
foto: fa. Kruiswijk
Restauratie St. Barnabaskerk van start

Met het plaatsen van zijn handtekening heeft pastoor Van der Mee, voorzitter van het kerk­bestuur, het startsein gegeven voor het herstel van de fundering van de kerk.

Op maandag 4 april zijn de voorbereidende werkzaamheden voor voor de herstel­werk­zaam­heden aan de fundering van de kerk begonnen. De firma CJ Smit en Zonen uit Gouda zal de werkzaamheden uitvoeren. Op 21 april om 9.30 uur zal de eerste paal worden geslagen.

De werkzaamheden beginnen bij de vooringang van de kerk. De fundering rond de kerk (en deels er onder) wordt opgegraven. Funderingshout wordt verwijderd en bestaand funderingsmetselwerk boven de fundering wordt vervangen door betonbalken. Er worden 159 nieuwe palen geheid. In het kelder­gedeelte, achterin de kerk, en in het voorportaal worden betonnen vloeren gestort.

Aan de voorzijde van de straat worden rijplaten aangebracht. Bij de kerk en soms rond de kerk komen loopbruggen, zodat de kerk en het kerkhof zo goed mogelijk toegankelijk blijven.