Website gelanceerd

gepubliceerd: donderdag, 3 december 2015

De Barnabas­parochie te Haastrecht en de Bartholomeus­parochie te Schoon­hoven beschikken sinds juni 2009 elk over een fraaie website. Vanwege de steeds verdergaande samen­werking en om het onderhoud te vereenvoudigen is een nieuwe website voor de twee parochies ontwikkeld.

Webadres

Voor het gemak is de website voorlopig middels beide bekende adressen te benaderen:

• www.barnabas­parochie.nl
  • www.bartholomeus­parochie.nl

Huisstijl

De nieuwe website is geheel in stijl gebleven met de vorige websites - met glas-in-lood randjes met daarop een fraai zwart kruis. Daarbij wordt de niewe site gedreven door een database, waardoor de inhoud veel flexibeler gebruikt kan worden en het veel eenvoudiger te onderhouden is.

Foutje? Bedankt!

Wellicht ont­breekt er hier en daar nog een puntje op de i en kan er op een aantal plaatsen nog wat worden aange­vuld, maar we zijn ervan over­tuigd dat het huidige resul­taat er zijn mag. Mocht u een foutje ontdekken, een aanvulling wensen of informatie missen, houden wij ons van harte aanbevolen!

Speciale kenmerken

• Rechts bovenin schrijft pastoor Van der Mee (on)regelmatig een ‘woord van de pastoor’. De praktijk zal uitwijzen hoe dit gaat werken!
  • Op de pagina Home,in de rechter marge, worden de vieringen van de komende week getoond. Dit overzicht is altijd actueel.
  • Wanneer de muis stilgehouden wordt (zonder te klikken) boven een viering, verschijnt een tekstballon met informatie over die viering. Dit werkt zowel op de voor­pagina als op de pagina’s met vieringenoverzichten.
  • Onder het menu Vieringen kan gekozen worden voor een overzicht met alle vieringen of alleen de vieringen in Haastrecht of Schoon­hoven.
  • Onder het kader ‘Vieringen deze week’ worden de eerstvolgende 5 activiteiten in de regio getoond, powered by Rkactiviteiten.nl.
  • Als laatste kader in de rechter marge wordt steeds het laatste parochieblad getoond. Daaronder staat ook nog een link naar de pagina met vorige parochiebladen.
  • Sommige informatie­pagina’s zijn op meerdere manieren te bereiken. Met name de menu’s Ik wil en Sacrament hebben enige overlap. Het idee hierachter is dat we hiermee zowel de onregelmatige als de frequente bezoeker efficiënt naar de juiste informatie kunnen leiden.