Vormsel

Elk voorjaar wordt -bij voldoende deelname- een gezamenlijke Vormsel­viering gehouden voor Haastrecht en Schoon­hoven.

Sacrament

Het tweede van de zeven sacramenten is het Vormsel.
De vormeling wordt door de bisschop gezalfd met olie. Daarmee wordt het doopsel voltooid en de opname in de kerk bevestigd.

De olie voor het Vormsel heet het Chrisma.
Deze olie wordt door de bisschop gewijd tijdens de zogenaamde Chrismamis, de H. Mis die in het bisdom gevierd wordt op woensdag in de Goede Week aan de voor­avond van Witte Donderdag, wanneer de Kerk de instelling van het Priester­schap viert.