Koor

Barnabas­parochie Haastrecht

Onze parochie kent 2 koren, een dames- en herenkoor en een tussenkoor (Inbetween).

De kerk beschikt over een prachtig gerestaureerd orgel. Het kerkorgel heeft nog in de schuurkerk gestaan en is bij de bouw van de huidige kerk overge­plaatst. Het is gebouwd door de Utrechtse orgelbou­wer C. Stulting (1803-1882). Aan de orgel, dat eerst aan de rand van de balustrade stond, hebben een aantal restaura­ties plaatsgevonden, c.a. in 1880 en 1977. Het orgel staat evenals het kerkgebouw op de lijst van Monumentenzorg.

Het gemengd koor “St. Caecilia”

Koor - CaeciliaHet dames- en herenkoor zingt één à twee keer per maand.

Op het repertoire staan zowel Nederlandse meer­stemmige zang, als Latijn, Gregoriaans en volkszang. Iedere woensdag­avond van 20.00 tot 22.00 uur wordt er in de kerk geoefend.

Mw. H. van Dijk
Organist:
Dhr. W. Griffioen
Dhr. B. Rademaker

Het koor “Inbetween”

Koor - In Between“Inbetween ” zingt één à twee keer per maand. Repertoire: Moderne, af en toe ritmische koormuziek voor jongerenkoren, meestal Nederlands, soms anderstalig. Daarnaast gezangen uit Taizé, en traditionele kerkliederen. Iedere dinsdag van 19.45 tot 21.15 uur wordt er in de kerk geoefend. Aanmelden kan altijd, gewoon even bellen naar de dirigent. Je bent zeer welkom!

Henriëtte van Dijk
ganist:
Ronald Boere
Christa Faaij

Bartholomeus­parochie Schoon­hoven

Onze parochie kent één parochiekoor 'Sursum Corda' met een afdeling Cecilia. Op ad-hoc basis wordt een kinderkoor gevormd.

Orgel Schoonhoven De kerk beschikt over een prachtig gerestaureerd orgel dat werd gebouwd in 1784.

Het gemengd koor “Sursum Corda”

“Sursum Corda” zingt minstens twee keer per maand. Iedere maan­dag­avond van 20.00 tot 22.00 uur wordt er in de kerk geoefend.

Mw. M. Leopold
Organist: