Doneren

De parochie en de kerk hebben een bijzondere plaats in het leven van vele mensen. Bijzondere vieringen zoals een doopsel, een huwelijk of een uitvaart maken een onuitwisbare indruk. Maar ook buiten het kerkgebouw vindt het pastoraat plaats.

Met uw kerkbijdrage ondersteunt u al deze activiteiten en helpt u om het kerkgebouw te behouden en het pastoraat te waarborgen. Jaarlijks neemt de parochie deel aan de actie Kerkbalans. Dat is een landelijke actie die steeds in januari wordt gehouden en die gedragen wordt door verschillende kerkgenoot­schappen in Nederland. U ziet jaarlijks het foldermateriaal in uw kerk en uw brievenbus. De opbrengsten zijn voor uw eigen parochie, maar het promotiemateriaal is algemeen. Velen van u nemen deel aan deze actie gezinsbijdrage of kerkbijdrage.

Natuurlijk kunt u ook incidenteel doneren. Misschien bent u vergeten om een bijdrage te geven toen uw kindje werd gedoopt (we hebben hiervoor geen vastgestelde bedragen zoals bijvoorbeeld wel bij een huwelijk). U kunt dan altijd nog een bedrag overmaken.

Geven aan de kerk wordt gezien als geven aan een goed doel. De kerk is daarom een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dat betekent dat een gift in aanmerking komt voor belastingaftrek. Dat geldt voor giften boven de 1 procent en tot 10 procent van het eigen bruto inkomen.

Periodieke gift
Voor degenen die trouw ieder jaar een bijdrage geven, (van € 100,- of meer) is er middels een periodieke schenkingsakte de mogelijkheid om het gehele bedrag van de belasting af te trekken. Formulieren kunt u aanvragen bij de parochie.

Nalaten aan de kerk

U kunt in uw testament ook de parochie gedenken met een legaat of een erf­stelling. Dit kan alleen via een notaris. De parochie hoeft over dit nalaten­schap geen belasting te betalen.

Bankrekeningnummers Haastrecht

Actie Kerkbalans IBAN rekeningnummer: NL44 RABO 0118 5024 17
t.n.v. Kerkbalans H. Barnabas­parochie Haastrecht

Misintenties e.d. IBAN rekeningnummer: NL71 RABO 0361 4102 04