Wat komt er allemaal ons leven binnen

gepubliceerd op maandag, 21 november 2016

Sinterklaas is intussen gekomen, al of niet met zwarte pieten. De wereld dringt zich aan ons op met de slogans van allerlei reclames. Het kan soms niet gek genoeg zijn. De politieke partijen laten hun verkiezings­programma’s horen. Wat moeten we kiezen. Wat zal onze samenleving goed doen?

En intussen, te midden van alles wat zich aan ons opdringt, wil ook onze God binnen komen in ons leven. Hij valt niet zo op. Hij komt eenvoudig, in dit mensenkind. Hij schreeuwt niet en dringt zich niet zo op. Hij is er wel; Hij laat ons vrij. Hij nodigt wél uit, steeds weer en houdt niet op. Als de deur al op een kiertje geopend wordt, wil Hij al binnen komen. Hij wil ons een leven een nieuwe richting geven. Willen we van richting veranderen? Hij wil uitzicht geven in alle duisternis.

Wat komt er allemaal ons leven binnen
We zien het af en toe ook niet meer zitten. Hij geeft hoop te midden van alle zorgen en angsten. Hij wil ons bezielen en in ons werken. De advent breekt aan om ons daarvoor te openen. Er klinken oproepen om wakker te worden uit de slaap. De wereld verdooft ons immers op vele manieren. We worden geleefd en dwalen af. We komen mensen tegen die ons erop wijzen en uitnodigen.

We zien een moeder in verwachting, die ons haar kindje wil geven. Is er plaats voor Hem? Mag en kan Hij binnen komen? Mag Hij dan zijn werk doen in onze eigen kleine wereld en ook in onze grote wereld. God begint steeds klein, waar mensen alle ruimte maken. Misschien moet er veel worden opgeruimd. Laat zijn liefdevolle aanwezigheid zijn werk doen. Dat het zo Kerstmis wordt, dat wij echt met Hem op weg gaan en ons door Hem laten vormen.

Goede Advent!

overzicht van bijdragen:
maandag, 2 oktober 2017Maria
zaterdag, 15 juli 2017Hoe belangrijk is voor ons de zondag?
dinsdag, 30 mei 2017Vieren we nog Pinksteren?
vrijdag, 21 april 2017De explosie van Pasen, met de Geest van Christus
zondag, 2 april 2017Wordt het Pasen
woensdag, 1 maart 2017Beleef de Veertigdagentijd
donderdag, 19 januari 2017God schijnt genoeg licht om de volgende stap te zetten
zondag, 25 december 2016Kerstmis, preek van de nachtmis
maandag, 21 november 2016Wat komt er allemaal ons leven binnen
maandag, 17 oktober 2016Is bidden uw stuurwiel of uw reservewiel?
maandag, 15 augustus 2016Strijd met het vuur van de heilige Geest
maandag, 4 juli 2016Vergeet God niet mee te nemen op vakantie
zondag, 29 mei 2016Viering van de Eucharistie
donderdag, 14 april 2016Pasen: 50 dagen en altijd!
woensdag, 16 maart 2016We gaan Pasen vieren
donderdag, 18 februari 2016Geweld op grond van je geloof
dinsdag, 12 januari 2016Van Kerstmis naar Pasen
maandag, 7 december 2015God brengt alle mensen samen
maandag, 23 november 2015De Advent komt eraan
zaterdag, 10 oktober 2015De wereld staat op zijn kop
zaterdag, 5 september 2015God gaat niet op vakantie
vrijdag, 3 juli 2015Gebrek aan vrijwilligers?
zaterdag, 23 mei 2015Zalig Pinksteren